Wednesday, February 04, 2015

Sunk Into The Womb






Ok. Ni tajuk citer....tajuk pun da hurmmmm..... Sungguh pun begitu gagah jugak lah aku tengok sampai abis. 


Sinopsis nya....is a true story kat japan. Sorang mak ni meroyan mental when suami dump dia with two kids. 




Sachi kakak and sora adik. Middle story da start rembes sikit2 sebab tak tau ade scene lagi mengoyak jiwa.



Saat tinggal berdua. Sachi and sora surviving alone tanpa mak. Aku sampai pening kepala tahan sebak bila there is nothing to eat....and si kakak selamba kunyah plastesin and makan!!!!!


Demmmm...please hug ur kids now :-(




Ni laaa ending dua beradik tu. Mak dia nak wrap pegi buang agaknya. Kesian gile...memang sakit jiwa. How can she left her kids blah macam tu without makan minum. Kot yer laa nak kua cari duit lebih. Ni da bole geng dengan Lola mak budak OKU tu.


Cite agak lembab nak mamps...tapi gigih nak amati every scene dia. Rupanya....lagi lembab lagi mental aku tengok semua yang jadi slowly hit ur mental and emosi. 


Hanya yang tabah jiwa kental bole tengok cite macam ni. Kita ni mak2 biasa laaaa.....cuba bagi bapak nya yang tengok? Dikata aku banyak berimaginasi. Padahal true story. Kannnnnn....tapi aku rasa menyesal tengok sebab terkesan sampai skang.


Based on the pics....cukup mental????



Affe Hussin
Affe Hussin

Affe Effie Afie. Mom of two special adorable kids. This is my personal journey on raising my kids. Follow me if u like my writing. TQ

55 comments:

  1. Tgh tgk movie ni kat astro citra...memang sakit jiwa..kesian betul sachi and sora..smpi berulat mayat sora..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Astro ni kejam. Pegi tayang balik nape. Pastu mak da gatal tgn nak tgk lagi.

      Delete
  2. Tgh tgk movie ni kat astro citra...memang sakit jiwa..kesian betul sachi and sora..smpi berulat mayat sora..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakak dia sachi mati ke hidup ... sy xsnggup nk tgk smpai habis

      Delete
    2. Kakak dia sachi mati ke hidup ... sy xsnggup nk tgk smpai habis

      Delete
    3. Mati. mak die rendam dlm bath tub

      Delete
  3. Sama la td tngk cite ni. Sangup mak dia buat camtu kt ank dia. Ase nk masok je dlm tv tu nk tlg 2 bradek tu

    ReplyDelete
  4. Sama la td tngk cite ni. Sangup mak dia buat camtu kt ank dia. Ase nk masok je dlm tv tu nk tlg 2 bradek tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih giler. Jln citer dia lembab...senyap tp cukup mental. Cukuplaaa....huhu

      Delete
  5. ya allah mmg sedih cite nie..diorg ditgglkan selama 1 bln..baby tu mati kelaparan.mayat berulat..sampai skrg terkenang..sampai hati mak die!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole nangis teresak2 kalau teringat. gila betul mak jepun ni

      Delete
  6. Tgk jugak mlm td, ingatkn citer horror, sbb mlm2 kt citra suka tayang citer serem.. mmg rasa sebak.. terus peluk cium anak2... owh sebulan ea dia tinggalkn.. survived betul sachi.. yg paling sedih tgk sora... baby tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy xbole tgk da. Efek smp arini. Betul2 trauma jiwa cite dia kan. Mcm xcaya je true story...

      Delete
  7. ya Allah..sgt2 sayu dn menyentuh hati
    sbg sorg ibu yg punyai ank berusia cmtu, cite ni sesgt meninggalkan kesan yg mndalam..trauma btul rasanye

    ReplyDelete
  8. ank2 sy mmg berusia cm bebudak tu cuma si kakak ada adik twins..tp, mmg x dpt nk byg cm mana mrk terus hdup dlm waktu2 sesukar tu..yelah klu bdasarkan kisah benar tu kan..semoga ank2 ni hdup di syurga yg Allah tentukan...yelah kanak2 x bdosa..tp, pd pendpt sy Astro x ptut tayangkan cite sebegini..ckup apa yg tlh ditonton..mmg btul kita sume mampu bsimpati mengenang nsib malang yg mrk lalui..sy rasa sgt2 tkesan sbg ibu dn mrk yg lain jga..mmg lpas tonton cite ni mlalui Astro bru tahu ada kisah benar yg tersgt tragis, sadis pnah blaku spt ini..tetapi, pd saya jika knak2 menontonnya atau ibu yang sdg dilanda krisis spt ini dn tiada yg siapa yg mndekati, mgkin boleh mdorong mental mrk utk mlakukan perkara yg sama..maybe kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun xsangka Astro ulang tayang balik cite ni. Pada sy cukup sekali tayangan. Btl ckp awk tu...klu budak2 tgk takut bole jd mental trauma. Kt mak2 ni pn da cukup effected lg laa budak2. :-(

      Delete
  9. br tgk smlm. teringat bawak ke tidur kemudian smpai ke bgn pg ni. rs sedih sayu sgt..

    ReplyDelete
  10. Saya baru tgk nie. Sy xpaham time mak dia mcm jahit something kt meja mkn tue. Pastu muka saiko giler time mandi. In the end mak dia mati kan? Skrg dh xleh tido asik xtbyg wajah kanak2 malang tue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak dia both mati. Dia bkn jahit tp tga nak wrap anak dia yg baby tu. Sachi mati last sekali. Dia lemaskan dlm tub. Pastu bungkus dua2. Arrghhh sedih!!!!

      Delete
    2. dia gugurkn kndungan dia maybe. huhu

      Delete
  11. thnx bagi synopsis..x jadi nak tgk..hati x berapa nak kental :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq reviewing here shane. next astro nak kuar kan lagi cite ni. hopefully tak lah sebab mental ill scene plot dia. :-(

      Delete
  12. bila astro nk siarkan lagi....mcm nk tgk je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norah...xsure bila tp channel citra 131. Jgn laa tgk...sedih melampau

      Delete
  13. Sy baru nk dload cite ni... Tp...tgok review dlu..mujur la sis bg review terbaik..seram plak nk tgok...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuraini...cite dia tak seram. Cuma tiap benda dua beradik ni buat utk survive hidup tu yg buat sebak sedih smp xle lupa every scene dia :-(

      Delete
    2. Ooouh ..huhu..nk cuba tgok la.. Thanks sis atas review.. 👍

      Delete
    3. Ooouh ..huhu..nk cuba tgok la.. Thanks sis atas review.. 👍

      Delete
    4. hi nuraini,

      good luck watching the movie sampai abis. :-(

      Delete
  14. Ya Allah br jap tgok.. sachi survive nk hidup siap mkn plastesin tp mak dia balik trus bg mati..gila..tp klo org dah meroyan mmg xigt ap dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haslina,

      Kan....awk tgk kat mana? Dah kua astro ke? Sy xnak dah tgk cite ni. Trauma...scene dia mmg effect sampai skang

      Delete
  15. Baru ada kekuatan nk tengok,sedih sgt citer nie.
    Kesian tgk ank2 xberdosa.
    Adik mati smpi berulat,then bila mak dia blk di bunuh plak si kakak dgn cara melemaskn dia.
    Mak pregnant ank boyfriend,then gugurkn kandungan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lyna Sakura,

      Bahaya kalau meroyan. Tp ni based on true story kalau ikut kan lah. Org nak dpt anak susah....dia senang2 bunuh. Gile...

      Delete
  16. Tgk sachi n sora tu bkn belakun, jd mcmne eyk pndai pulak sachi tu kate adik die x gerak gerak. Pastu yg kne pisau tgnyer tu, lg siap lap air kencing die dpn pintu tu. pastu mkn tanah liat tu.. sume tu x belakun kn sbb nmpk real. Xder ker the making die? Xpon nk tgk pelakun sachi n sora tu reality dieorg tu hidup lg ker? Maksudnyer luar filem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn ape nk tau sgt keadaan dua bradik tu hidup ker mati.. xtenang hidup mngenangkan dua bradik tu yg mati dlm filem. Jd luar filem hidup ker mati? Klau dah mkn tnh liat. Mcmne la haii

      Delete
    2. Ok nnt kita korek cite ni lagi buat review setahun lepas ditonton. Kalau ade bdk2 ni mst dah besar comel

      Delete
    3. Kisah ni berlaku pada 2010. Movie ni pula 2013.Kakak Kino Tsuchiya umur 5 tahun time berlakon movie ni memang pelakon kanak2 yg popular kt sana. Adik dia Eiki Tsuchiya

      Delete
    4. Owhh budak ni mmg pelakunlah yer..

      Delete
  17. sy baca sinopsis kt sini pon dah rs sedih.. tak sanggup la nak tengok movie tu walaupun mcm teringin jugak sebelum ni... YaAllah, lindungilah kami dari perkara2 mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nor Fadzila,

      Sinopsis sy ringkas sgt sbb sy xsanggup nak go every detail. Tq singgah sini and drop comment. Sy sgt bharap tv tak kuarkan lg movie ni. Mental ill :-(

      Delete
  18. Since cerita ni viral kat FB, saya dah start tak tenang. Baca sinopsis je pun dah boleh imagine. Tak sanggup nak tengok. Harap2 mak-mak kat luar sana tabah la hendaknya. Kita hidup sekarang dalam dunia penuh dugaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sheAYANG,

      Tqs for ur comment. Sy setuju ngn awak. Skang hidup mmg byk dugaan. Nak teruskan hidup Kena tabah kuat. Bole tgk cite ni kalau rs diri mmg kental. Huhu klu x smp malam nak tido terasa sebak.

      Delete
  19. Saya belum nengok cerita ni lagi dan baru baca review awak, tak tau la kuat ke tak nak nengok cerita ni, alangkan cerita Train To Busan pun saya boleh emo dan terbayang2 kasih sayang anak dan ayah, lagi la cerita pasal dua beradik ni adoi laa...Takut lebih emo pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurulhuda,

      Cite ni kompem emo punya klu tgk. Sama mcm train to busan tp pd sy cite japan ni lg kejam. Sgt xsesuai diulang tayang. Kuatkan semangat klu nak tengok gak. Da warning ni...hehe

      Delete
  20. Ni kaum bapak nak comment.. aku berdoa pada Tuhan agar anak dan isteri ku tidak di uji begitu.. amin... aku yg bapak ni pun tahan nangis ja.. mungkin sebab anak aku lelaki and sebaya ngan budak lelaki dalam cerita tu.. jadi terkesan sangat... baru aku tahu.. mcammana arwah bapa aku sayg ngan aku dulu... gitu lah aku sayang ngan anak aku... pas tengok cerita tu.. balik2 tenung muka anak...hmmm damn all the adult that leave that babies...

    ReplyDelete
  21. Ni kaum bapak nak comment.. aku berdoa pada Tuhan agar anak dan isteri ku tidak di uji begitu.. amin... aku yg bapak ni pun tahan nangis ja.. mungkin sebab anak aku lelaki and sebaya ngan budak lelaki dalam cerita tu.. jadi terkesan sangat... baru aku tahu.. mcammana arwah bapa aku sayg ngan aku dulu... gitu lah aku sayang ngan anak aku... pas tengok cerita tu.. balik2 tenung muka anak...hmmm damn all the adult that leave that babies...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi ALif,

      touching baca comment awak. semoga sy juga tak bertindak macam tu. zaman skang cabaran banyak. kena sama2 support spouse. btw, tqs for ur comment

      Delete
  22. Aduh tak tahan aku baca synopsis. baru je habis download org rumah suruh, last aku tengok secara fast forward. aduss...tak jadi nak bagi wife tengok..dahlah tengah ngandung nanti jadi apapa lagi susah..

    ReplyDelete
  23. Aduh tak tahan aku baca synopsis. baru je habis download org rumah suruh, last aku tengok secara fast forward. aduss...tak jadi nak bagi wife tengok..dahlah tengah ngandung nanti jadi apapa lagi susah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Jazaimi,

      Tengok jelah sorang2 jan ajak wife. cite dia ni memang 20 kali ganda sedih dari Miracle Cell no. 7 tu dan effect sampai susah nak tido tau kalau teringat every scene dia. herrghhhh tak sanggup. :-(

      Delete
  24. Kisah betul berlaku di Osaka. Mak dia tak balik pon & memang nak ank2 dia mati. Diorg kena tinggal hampir 4 bln. Jiran ada dgar diorang menangis. Siap buat report kt JKM sana. Pegawai JKM dtg 2 kali sbb 2x report dibuat. Tapi tak ada apa2 tindakan coz pintu tak dpt dibukak n tak da jln masuk langsung. Nak pecah masuk takut dituduh menceroboh. Nak cari mak diorg atau saudara dia pon xde sesiapa tau pasal mak dia. Bla dh tak dengar diorg nangis jiran igtkan mak diorg dh balik. Budak2 tu mati sampai reput dah ada bau baru jiran buat report lagi. Maknya dihukum 30 tahun penjara. Moral yg kita patut ambil kenali laa jiran memasing benda buruk macam ni kita tak tau... dan pihak berwajib pon patut ambil tindakan sebaik-baiknya kalau ada laporan melibatkn nyawa ni. Info ni saya ambil dr blog yg share petikan surat khabar kisah tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi noor halida,

      tq for ur comment and review. sy cari jugak history kisah dua beradik. baru tau kisah sebenarnya. kesian gile mati reput budak2 tu. haisshh cukuplah sy harap astro tak playback the movie. very cruel... indeed agree with u. kena kenal jiran2 dan be in the community. tak boleh buat hal sendiri macam yg jadi zaman skang ni.

      Delete
  25. Adui.. tringin nak tgok ni.. tapi kuat ke tak ntah nak mengadap ni nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai aishah,

      dinasihatkan....tak payah ler tengok. nanti malam awak tak bole tidur. tapi kalau nak jugak....tengok laju2 je.

      Delete